Publireportatge Redacció. Adriana Delgado. Fotografia: Jordi Cabanas. 24/06/14
Forcada Consultors

ENTREVISTA A DAVID FORCADA DE FORCADA CONSULTORS

L’empresa, situada a Vic, dóna resposta a qualsevol tema relacionat amb estalvi, inversió, finançament de particulars i empreses, i internacionalització

L’empresa Forcada Consultors, situada a Vic, es dedica a tres grans àmbits d’actuació: estalvi i inversió, finançament de particulars i empreses, i internacionalització. David Forcada, un dels associats, explica que disposen d’unes oficines que permeten treballar amb comoditat i discreció.

Quins són els principals serveis que ofereixen?
Des d’una consulta puntual fins a un assessorament continuat i integral en inversió patrimonial, finançament i internacionalització. Potser la part d’inversió financera és la més potent, en el sentit que som agencia exclusiva de GVC Gaesco a Osona i ens possibilita l’accés amb total independència a gairebé tots els productes financers existents. També actuem com a corredors i oferim assegurances de risc, estalvi i mèdiques.

Què destacaria a part de la inversió financera?
Per exemple, en la part de negocis i empreses, fem compra-venda de negocis, traspassos i franquícies, així com operacions de finançament i negociació bancària. En finançament una de les novetats és un factoring molt especialitzat i, a més, tenim acords amb entitats financeres públiques o privades. En definitiva, si les empreses necessiten finançament, el busquem. Prèviament, fem un anàlisi per saber quines possibilitats tenen d’aconseguir-lo. Es tracta d’un servei gratuït perquè no el cobrem a no ser que tiri endavant l’operació.

Amb quin tipus de clientela tracteu?
Tenim clients de tot tipus, més particulars que empreses. Des de petits estalviadors a grans patrimonis que volen un producte d’inversió fet a mida. Prestem assessorament sobre els productes financers més adequats per a cadascú, planifiquem les actuacions a fer i oferim informació general de productes i mercats.

Què els diferencia de companyies similars a Forcada Consultors?
No hi ha cap empresa que ofereixi aquest ventall de serveis, ja que toquem tots els àmbits relacionats amb el mon de la inversió i l’estalvi. Hi ha gestories que ajuden inversors o treballen temes de finançament, però tenen mancances en la part financera. Algunes immobiliàries s’ocupen de traspassos de negocis, però no de la resta de serveis que tenim. En definitiva, oferim un servei integral.

Sou oficina a Vic de GVC Gaesco, però sou absolutament independents, què suposa això?
GVC Gaesco és un canal d’accés als mercats i et doten dels mitjans necessaris per oferir un servei amb l’objectiu d’analitzar el mercat, buscant la millor oportunitat per al client, assessorant-lo i dirigint-lo. Oferim un valor afegit del qual altres no disposen.

Com han viscut la crisi i els canvis que ha comportat en el sector?
Aquest sector ha estat en l’ull de l’huracà durant tota la crisi. Han canviat moltes coses en set anys. Al llarg d’aquest temps, moltes oficines financeres i immobiliàries han estat tancades i ara, poc a poc, l’assessorament en la inversió ens acosta als països anglosaxons. Aquí abans els estalvis s’invertien només en dipòsits bancaris i ara la gent busca alternatives. Oferim a qui el vol, assessorament especialitzat i integral alhora, així com estabilitat i seguretat. • eix professional

Més informació a www.forcadaconsultors.com