Publireportatge Redacció:Cèlia Roca. 1/10/11
Roca Fitó
El Celler Cooperatiu d'Artés ha tornat a ser protagonista de diversos actes culturals i gastronòmics lligats a la recollida del raïm, una de les tradicions més arrelades a aquesta localitat. Entre els esdeveniments més assenyalats, hi van destacar un esmorzar popular i, sobretot, la Festa de la Verema del Bages, que aquesta tardor arribava a la setzena edició.

La cita, celebrada el passat 2 d'octubre, va enregistrar una afluència molt més elevada que els anys anteriors, fins al punt de donar cabuda a més de 5.000 degustacions. Aquest creixement s'explica pel notable increment de participants procedents d'altres punts de la comarca, entre els que també es trobava el president de l'Institut Català de la Vinya i el Vi, Jordi Bort. Alguns d'ells —al voltant de 850 persones— van aprofitar per apropar-se a les Caves Artium. Recorrent les instal·lacions, erigides el 1940, els visitants van poder conèixer de més a prop el funcionament i la trajectòria d'aquesta cooperativa centenària.

A més d'aquesta jornada de portes obertes, la Festa de la Varema també va oferir actuacions teatrals i la Trobada de Plaques de Cava —que va albergar la presentació d'algunes novetats—, així com a una original proposta que combinava vi i noves tecnologies: el Tast 2.0. L'activitat va consistir en una degustació que es va dur a terme simultàniament a la plaça Vella d'Artés i a Manresa, i en el que els assistents van poder gaudir de 10 vins bagencs en un tast guiat. Les opinions sobre cada un dels vins anaven publicant-se a la xarxa social Twitter, convertint-se en el vuitè trend topic a Catalunya durant la tarda del diumenge.

A totes aquestes accions cal sumar l'esmorzar de verema que el Celler Coooperatiu d'Artés va organitzar el passat 24 de setembre, i que incloïa un àpat de pagès i una visita a les vinyes de la varietat picapoll. Un cop allà, els assistents van poder presenciar una verema manual, la 76a en la història del poble.

Les novetats d'enguany

La darrera Festa de la Verema també va servir perquè els participants coneguessin els nous productes de la cooperativa artesenca. Una de les novetats va ser l'Artium Caprici 2010, un vi jove que, segons afirma el celler, va tenir una gran acceptació per la seva relació qualitat-preu. Aquesta bona acollida es va fer extensiva a l'Artium Cabernet 2009, als vins rosats i als caves Artium Brut Nature i Artium Brut Reserva, mereixedor d'una puntuació de 9,03 a l'última Guia de Vins de Catalunya. A començaments de desembre, està previst que surti al mercat la Mistela de Picapoll 2011, la primera mistela amb DO Pla de Bages elaborada amb el most d'aquest tipus de raïm.

D'altra banda, el Celler Cooperatiu d'Artés està introduint nombrosos canvis per a millorar el procés de producció del vi i la qualitat de les matèries primeres. Els resultat d'aquestes accions es reflecteix en el volum de les exportacions: l'any passat, les vendes a l'estranger van incrementar-se en un 8%, tendència que està tenint continuïtat el 2011. Les principals destinacions són Hong Kong —que centra part de l'estratègia empresarial de les caves— i els països emergents, especialment l'Índia i el Brasil. • eix professional

Rocafitó Moble - interiorisme

Per a més informació:

Carrer Rocafort, 44 - 08271 Artés

Tel. 93 830 53 25

www.cavesartium.com