Publireportatge Redacció:Adriana Delgado. Fotografia: Jordi Cabanas 11/04/11
Cau Faluga

La residència de la família Rusiñol durant les seves estades a Manlleu, el Cau Faluga, acull ara un restaurant amb el mateix nom. La restauració de la torre, construïda el 1890, per convertir-la en restaurant ha significat la recuperació d'un dels edificis més significatius del patrimoni industrial del Ter. El dia del 150è aniversari del naixement de l'artista Santiago Rusiñol, el passat 25 de febrer, els germans Abel i Jacint Soler, juntament amb la família Claramunt (copropietària de la colònia Rusiñol), van inaugurar el local.

El Cau Faluga és un restaurant que aposta per la qualitat dels productes de proximitat i per un servei acurat però familiar. La cuina que s'hi pot degustar és tradicional i imaginativa, amb plats de temporada. Cal destacar la carta de vins, amb una gran presència de vins catalans, sense oblidar totes les grans zones de producció de vi del món. També s'hi està afegint una bona col·lecció de destil·lats. El restaurant serveix dinars de dimarts a diumenge; els divendres i els dissabtes, també sopars; els dilluns és tancat.

Els germans Soler estan organitzant un grup que possiblement es dirà Amics del Cau Faluga, mitjançant el qual s'informarà de les diverses activitats que es duran a terme al restaurant, com ara cuina ràpida per fer a casa amb productes de qualitat fàcils de trobar, tastos de vins i de menjars, etc.

El projecte de recuperació de la colònia Rusiñol

Amb el restaurant, que ocupa la planta baixa de l'edifici, s'ha estrenat la primera fase de recuperació de la colònia industrial Rusiñol. Més endavant, es preveu habilitar espais perquè les empreses hi puguin dur a terme presentacions, cursos de formació o altres activitats.

Un artista vinculat a Manlleu

L'artista i impulsor del Modernisme Santiago Rusiñol va deixar la seva petjada a Manlleu. Rusiñol s'hi va traslladar per dirigir la fàbrica de filats, però sovint va fer escapades a Ripoll, Sant Joan de les Abadesses, Olot i Sant Quirze a la recerca de ferros vells per a la seva col·lecció, i va pintar els paratges que envolten la fàbrica i el Ter.• eix professional

Cau faluga

Per a més informació:

Cau faluga