Publireportatge Redacció: Adriana Delgado. 30/03/09
Casanova grup

Els orígens de Casanova Grup, un conglomerat d’empreses familiars dedicades a l’àmbit de la construcció, cal cercar-los gairebé sis dècades enrere. De fet, el seu naixement es remunta al 1950, moment en què es va endegar a Artés un petit negoci de distribució de guixos, ciments i calç. Des d’aleshores el seu ventall de serveis ha evolucionat constantment, amb el propòsit d’adaptar-se als requeriments i necessitats del sector. Per aquest motiu, Casanova va decidir apostar per la innovació i per oferir sempre primeres marques. El 1990 va experimentar un fort creixement, en inaugurar la seva primera exposició a Manresa i expandir-se a Prats de Lluçanès, Sabadell i Terrassa. Vuit anys més tard es fundaria la segona empresa del grup: Cobertes Industrials del Bages i, més recentment, la seva tercera branca: ECO100, especialitzada en la instal·lació de plaques fotovoltaiques. Sensibilitzat amb la conservació de les arrels, la terra i el medi ambient, el holding, amb 70 persones que hi treballen directament per a donar el millor servei, ultima un nou projecte: Casanova Rural, que serà presentat en breu.

Entre els seus clients, s’hi compten particulars, empreses de la construcció, industrials, arquitectes i interioristes. • eix professional

 

Casanova: experts en materials

Casanova

Casanova, la primera companyia del grup, brinda des de fa 59 anys una extensa gamma de materials adreçats al sector de la construcció. El seu catàleg aplega productes tan diversos com la fusta, el parquet o la totxana i, al seu torn, ofereix la possibilitat de dissenyar i equipar cuines i banys. D’altra banda, l’empresa també disposa d’un servei de col·locació de rajoles, pladur i fusta, entre d’altres. La firma treballa amb fabricants de prestigi, com Aga, Gaggenau, Vikking, Neff, De Dietrich i Dica, en el món de la cuina. Casanova també utilitza ceràmiques i accessoris de bany exclusius, pertanyents a marques com Porcelanosa, Sicis, Duravit, Bardelli o Appiani.

Abans de l’execució de cada projecte, un equip de professionals assumeix les tasques de planificació, disseny i selecció dels materials i els complements que s’hi esmerçaran (per exemple, banyeres d’hidromassatge, aixetes o mampares), donant en tot moment una atenció personalitzada. Tous, Ferrovial, Agbar o Mi Sa Ko són algunes de les empreses que ja han confiat en la seva dilatada experiència. D’altra banda, Casanova posa a l’abast del client les seves instal·lacions, consistents en 10.000 i 3.000 m2 de magatzems a Artés i Prats de Lluçanès, respectivament, i 5.000 m2 més d’exposició, repartits entre Sabadell, Terrassa i Sant Fruitós de Bages. A més, acaba d’entrar en funcionament el seu primer outlet, amb productes en stock d’alta gamma a preus competitius. L’establiment ha obert les seves portes al costat de la botiga que el grup té a Manresa.

En l’àmbit de la responsabilitat social corporativa, Casanova imparteix formació contínua gratuïta per als professionals del sector i, al mateix temps, dóna suport a programes de voluntariat a l’Índia, Lituània i Mali.• eix professional

 

Cobertes Industrials del Bages

Cobertes

El 1998 va néixer la segona companyia del grup: Cobertes Industrials del Bages, SLU, que centra la seva activitat en el muntatge d’estructures de formigó o metàl·liques, cobertes industrials o de teula, façanes ventilades i envans amb guix laminat. Per a realitzar els seus projectes, disposa de muntadors homologats per alguns dels principals fabricants del sector: Euronit, Asfaltex, Butech i Texa, sent també una de les poques empreses que acompleix tots els requisits legals per a manipular l’amiant.

Cobertes Industrials del Bages es divideix en diferents àrees de negoci: cobertes, envans, impermeabilització, aïllament, façanes ventilades i envans pluvials. En l’actualitat, el seu planter està constituït per 28 empleats propis, distribuïts entre operaris qualificats i personal integrat a l’oficina tècnica, que assumeix el desenvolupament dels projectes. Atenta a la seva seguretat, l’empresa té contractat un servei extern de prevenció de riscos laborals, que alhora du a terme les tasques de capacitació dels treballadors i treballadores.

La firma també disposa d’una assegurança de responsabilitat civil. Gràcies a aquesta prestació, un cop finalitzada una determinada obra, respon per un període de 10 anys pel que fa a l’execució dels seus treballs. La col·locació de mesures de seguretat durant la realització dels mateixos resta a càrrec de Montaje de Redes de Seguridad, especialitzada en les tasques esmentades.

Durant els seus primers 11 anys de vida Cobertes Industrials del Bages ha aixecat nombroses naus industrials i ha implementat treballs de millora destinats a institucions públiques i privades de diferents àmbits.• eix professional

ECO100 i el compromís amb el medi ambient

ECO100

Conscient de la importància de potenciar les energies netes, segures i renovables, Casanova Grup forma part d’ECO100, una empresa instal·ladora de plaques fotovoltaiques. El seu objectiu és el màxim aprofitament de la llum solar mitjançant instal·lacions eficients i fàcilment accessibles. Des de les naus industrials fins als habitatges particulars, els serveis oferts per ECO100 es poden adaptar a un gran nombre d’entorns i superfícies. Això fa que entre els seus clients coincideixin industrials i propietaris rurals i urbans.

L’empresa també té cura del manteniment i de la gestió operativa de plantes fotovoltaiques, a través d’un minuciós control dels seus projectes i de la participació de tècnics especialitzats en energies renovables, que asseguren la màxima qualitat en el funcionament dels panells. Per a garantir la seva durabilitat i un rendiment superior a la mitjana, es recorre a les últimes tecnologies del mercat.

Malgrat que les primeres actuacions d’ECO100 van tenir com a escenari principal les comarques del Bages i el Vallès Occidental, l’empresa aviat va ampliar el seu àmbit de treball fins a Osona. A curt termini, però, espera arribar a tot Catalunya, territori que, a causa de la seva situació geogràfica, pot assolir “una gran rendibilitat de la producció solar”, asseguren els responsables de Casanova Grup. “Dins d’aquest marc que ens envolta sabem que estem reduint les emissions contaminants a l’atmosfera i, per tant, contribuint a una millora de les condicions ambientals del nostre planeta, fet que ens enorgulleix i ens implica més en aquesta tasca que tant ens motiva”, afegeixen.• eix professional

+ info
casanova grup Dos Cat Net La Plana EMS-JS formem.net Fredpicking Taller Roura SUD Energies Renovables Recoin Osona procamsl.com Pideca