Publireportatge 1/10/10
Metall-Nord

Després d’anys d’ofici, els fotògrafs Jordi Cabanas i Víctor Castelo han obert les portes d’un estudi a Vic que porta els seus cognoms (Cabanas & Castelo). Centren el seu treball en la fotografia industrial i publicitària, els reportatges d’actes culturals i socials, el retrat i cursos d’iniciació i avançats per a empreses, entitats i particulars.

Creativitat, experiència per compartir i il·lusió per engegar un negoci que els permetés treballar les seves idees en el camp de la fotografia. Els fotògrafs Jordi Cabanas (Vic, 1971) i Víctor Castelo (Barcelona,1967) es van conèixer ara fa dos anys quan impartien un taller de fotografia impulsat per l’Ajuntament de Vic.

Cabanas té una llarga trajectòria com a fotògraf en premsa comarcal -és col·laborador de la revista Eix Professional des de l’any 2000-, etapa que ha alternat amb la realització de reportatges per a empreses (corporatius, publicitaris, esdeveniments, fires, etc.) i de caire social (des de casaments fins a la fotografia de llibres com ara Tots els colors de la llengua d’Edicions l’Àlber), així com diverses exposicions.

Castelo, especialitzat en fotografia industrial i d’autor, té en el seu currículum treballs com la creació d’un fons documental per al Museu de l’Art de la Pell sobre les indústries de la pell a Vic i un reportatge sobre els camps de concentració d’Auschwitz Birkenau. Alguns dels nous projectes en què treballa són els reportatges sobre la fàbrica La Blava de Roda de Ter -on va treballar-hi durant bona part de la seva vida Miquel Martí i Pol- i Sau, cara i creu. Paisatge en constant transformació.

Des de fa uns mesos són socis, i han obert les portes de l’estudi Cabanas & Castelo al carrer Ató Bisbe de Vic. El seu blog (vegeu http://fotoestudivic.blogspot.com/) és la viva imatge del dinamisme d’aquests dos fotògrafs. Regularment hi pengen els seus últims treballs i també s’hi poden consultar tots els cursos i tallers que preparen pels mesos següents, ja siguin per a professionals o aficionats. Aquesta tardor les temàtiques dels cursos són iniciació a la fotografia, perfeccionament de la fotografia i perfeccionament del Photoshop.

El passat mes de juny van impartir un taller d’il·luminació i nu, en el que unes deu persones van tenir l’oportunitat de treballar aquesta especialització de la fotografia. Ho expliquem perquè aquest és l’esperit dels dos emprenedors: portar a Vic iniciatives de formació en fotografia que fins ara només es trobaven a ciutats com Barcelona. • eix professional

+ info
Cabanas & Castelo