Publireportatge Redacció:Cèlia Roca. Fotografia: Artium 11/04/11
artium

El Celler Cooperatiu d'Artés aposta per la innovació amb el llançament de dos vins i un cava

Des de fa 103 anys, el Celler Cooperatiu d'Artés posa tota la seva saviesa, dedicació i expertesa al servei d'una gran passió: el conreu de la vinya i la producció vinícola. Hereva d'un llegat avalat per dos mil·lennis d'antiguitat a Catalunya, aquesta entitat bagenca ha sabut conciliar amb èxit tradició i modernitat, bo i adaptant-se en tot moment als requeriments del mercat. Per donar resposta a aquest desafiament permanent, i en una clara aposta per la creativitat i la innovació, el celler ha renovat i ampliat la seva gamma de productes. Així, la cooperativa acaba de presentar dos nous vins i un cava, i, al mateix temps, ha introduït millores en una de les seves marques consolidades.

La primera d'aquestes novetats consisteix en la creació del vi Artium Caprici. Inspirat en les característiques de l'anyada del 2009, es tracta del primer vi jove del celler que ha estat elaborat amb la varietat de raïm merlot. Mancat de fusta, criança i envelliment, es caracteritza per un procés de maceració breu i per un gust extraordinàriament delicat. "Ens trobem amb el merlot que té l'índex de suavitat més alt dels darrers 5 anys", explica Anna Berenguer, del Celler Cooperatiu d'Artés.

D'altra banda, l'entitat artesenca també ha impulsat en les darreres setmanes el naixement d'un nou vi de licor, la Mistela de Picapoll 2010, preparat amb el most de la varietat de picapoll. El secret per obtenir-lo és interrompre la fermentació amb alcohol, ja que així es propicia l'aparició de sucres residuals al vi. Tot plegat es concreta en un producte exclusiu que, atesa la dolçor que el caracteritza, constitueix una bona opció per a arrodonir un àpat assenyalat o per a acompanyar les postres. Aquesta mistela té una suavitat en boca molt ampla; al seu torn, unes notes de poma i camamilla evidencien que esta tracta d'un producte jove i fresc.

La darrera innovació s'inscriu en l'apartat de caves: l'Artium Rosat Reserva, un cava brut fet amb la varietat de raïm trepat. Tot i ser un reserva (té 16 mesos de criança), és molt fresc en boca. Gràcies a aquest tret distintiu, es pot consumir de nombroses maneres, sia com a aperitiu, sia per a obrir o cloure un dinar o un sopar.

Un toc de frescor

A més a més de les noves propostes, el celler també ha millorat la composició d'un dels productes propis ja consolidats: l'Artium Cabernet Sauvignon. Per bé que segueix sent un vi varietal, la composició s'ha enriquit amb un toc de merlot. D'aquesta manera, continua sent el cabernet de sempre, però arrodonit al final de boca i amb un gest de frescor que permet maridar-lo fins i tot amb peixos greixosos, com ara el salmó o la corbina. No deixa de sorprendre que, tot i haver reposat només durant 10 mesos, hi predominin les aromes de fruita madura per sobre dels torrats i fumats del roure.

Tant aquest cava com els tres nous vins de la cooperativa formen part de la DO Pla de Bages. De tota manera, aquesta DO no és l'única que roman lligada a aquest celler artesenc, ja que també hi té cabuda, des del 1988, la DO Vins de la Terra.

Actualment, el Celler Cooperatiu d'Artés du a terme l'explotació de dues marques consolidades (Artium i Lluís Guitart), inverteix en la modernització dels processos productius i comercialitza amb èxit els seus propis vins i caves al mercat europeu.

Tot i treballar amb diverses varietats de raïm, l'entitat té com a producte estrella el picapoll, que també és un dels seus principals trets identitaris. De fet, el 1955 va esdevenir la primera cooperativa de la comarca a embotellar el vi picapoll obtingut amb un sistema de criança en bóta de roure. Una iniciativa que, mig segle més tard, continua sent erari d'una tradició que es fon amb el present i els reptes de futur. • eix professional

Per a més informació:

Celler Cooperatiu d'Artés

C/Rocafort, 44

08271 Artés (Barcelona)

Tel: 93 830 53 25 / Fax: 93 830 62 89

artium@cavesartium.com

www.cavesartium.com