Regals d'empresa

Redacció. 23/10/2019


Regals d'empresa o el regal publicitari com a element de comunicació

Les empreses de regals d’empresa i regals publicitaris estan especialitzades en serveis de màrqueting i són capaces de recomanar les solucions més adequades per a cada empresa i per a cada acció promocional, sigui pels clients, proveïdors o col·laboradors i sempre tenint en compte el resultat que es vulgui obtenir, adequant en tot moment el regal a la seva finalitat i al missatge que es vulgui comunicar.Regal publicitari i d’empresa. Buscant crear una imatge positiva.


Tots tenim sobre la taula algun bolígraf publicitari o gravem dades a un llapis de memòria amb el logotip d’alguna empresa que ens ha vingut a visitar. Reconeixent l’eficàcia indiscutible d’aquests elements que fem servir cada dia, cada vegada més les empreses necessiten buscar altres objectes que s’adeqüin més concretament al missatge que es vol donar o a l’efecte emocional que es vol aconseguir. L’objectiu és buscar un element que agradi o que destaqui de la resta: quan una cosa ens agrada, ho conservem, ho utilitzem, ho ensenyem i per tant aconseguim crear una imatge positiva de l’empresa a través d’aquest objecte. Es poden trobar diferents tipus de regals que a la majoria de persones els agrada rebre, per aconseguir donar diferents tipus de missatges.

Regals inesperats:

tothom li agraden les sorpreses i per tant en aquest aspecte el públic valora aquells productes originals i innovadors. Val la pena investigar l’empresa i el seu públic per encertar amb un regal que sigui creatiu i original, però que al mateix temps no passi de moda ràpidament i quedi oblidat. Val la pena també encertar l’objecte. Originalitat no vol dir regalar objectes amb una estètica molt estranya o elements massa innovadors que no siguin entesos, que vagin contra el sentit comú o que no s’hi trobi utilitat. Excepte en casos molt concrets on simplement es busca cridar l’atenció, la norma general és que massa originalitat o una creativitat mal enfocada pot crear una sensació desagradable i un efecte contraproduent. Regals més reflexius: El valor afegit d’aquests objectes és que l’empresa ha pensat en la necessitat dels seus clients abans de l’esdeveniment. Per exemple una carpeta per posar els documents, un USB amb informació, unes ulleres de sol, una ampolla de vidre per reomplir, poden ser objectes útils en un esdeveniment que seran guardats ja que també són útils en general. Altres objectes com ampolles d’aigua amb el logotip de l’empresa poden ser molt útils però s’esgoten en el mateix moment. Regalar objectes útils demostra preparació i genera una imatge de professionalitat cap a l’empresa que ho regala, però també són indicadors de preocupació i empatia per les necessitats concretes de la persona que assisteix a un esdeveniment.

Regals de valor i saludables:

La utilitat és la clau d’aquest tipus de regal. Per exemple una ampolla de vidre per posar aigua, una gorra, una samarreta o les mateixes ulleres de sol poden ser objectes útils en tot moment i seran utilitzats moltes vegades. Els regals relacionats amb la tecnologia són molt valorats, és a dir USB, carregadors, fundes pel mòbil, són elements amb èxit garantit, que també tindran un ús perllongat en el temps i que és poc probable que es deixin al calaix. Cal tenir en compte que cada vegada que s’utilitza l’objecte, el logotip de l’empresa hi ha d’estar present de manera discreta. Una invasió excessiva del logotip pot fer que es deixi d’utilitzar l’objecte publicitari. Un element que té utilitat i que cal tenir en consideració és el regal alimentari. Pot ser un vi, un pernil, oli de qualitat o qualsevol altre producte que s’adeqüi als gustos del destinatari. Actualment, cada vegada es relaciona més alimentació amb salut i felicitat, per tant regalar bons productes alimentaris gourmet pot ser molt ben rebut. Les empreses d’alimentació faciliten la possibilitat de personalitzar de manera creativa i original els embalatges dels productes, amb la imatge corporativa o algun altre missatge que es vulgui escollir. A part del regal físic hi ha empreses que permeten regalar experiències. Moltes empreses ofereixen regalar un tast de productes que s’imparteixen en un lloc condicionat per fer-ho i per personal especialitzat. Alguns tasts fan un recorregut per la gastronomia catalana aprofitant la seva varietat culinària. S’acostumen a degustar productes típics com vins, olis, ratafies, cerveses i el seu maridatge amb productes com pernils, embotis o carns. Aquestes activitats es poden comprar i regalar tant al personal de l’empresa com també a clients i col·laboradors.

Regal de Nadal:

Segons un estudi elaborat per Infojobs les empreses mitjanes (de 10 a 49 empleats) són les que més obsequien els seus treballadors per Nadal. Gairebé el 50% dels empleats que treballen en aquest tipus d’empreses declaren haver rebut algun tipus de regal per Nadal. En les empreses més petites els treballadors s’emporten un regal en el 40% dels casos i en les empreses de més de 50 treballadors aquest regal es dona només en el 30% de les empreses. Amb totes les combinacions possibles, el lot de productes segueix essent el regal estrella. Només un 20% de les empreses trien algun producte gastronòmic concret de qualitat com a regal de final d’any, sigui un pernil, un lot de torrons, o una ampolla de cava. Només un 16% de les empreses opten per targetes regal o bé una remuneració extra. Deixant de banda el fet que el regal de Nadal a moltes empreses és un dret adquirit i no s’hi pot renunciar de forma unilateral, val la pena utilitzar aquest detall anual per comunicar la millor imatge de l’empresa. Actualment hi ha empreses que, a part de la cistella amb aliments, tenen en compte altres aspectes que s’aproximen a sensibilitats concretes, amb detalls gastronòmics de productes saludables i de proximitat, aconseguint comunicar uns valors determinats, com respecte pel medi i sensibilitat per determinats col·lectius. Un producte molt valorat en les cistelles de Nadal són els pernils, en les seves diferents variants, des del pernil ibèric de gla fins al pernil serrà, podem trobar empreses al territori empreses especialitzades en aquest producte que a l’hora de fer una panera de Nadal o bé un obsequi a un client ens poden assessorar per fer la millor elecció del producte.

El regal de Nadal té un fort contingut emocional que hem de tenir en compte, i per tant, és una oportunitat per crear una bona impressió. Cada vegada, a les empreses, hi ha més consciència que un empleat emocionalment connectat és molt més eficaç i productiu. Aquesta connexió es pot aconseguir igualment si s’aposta pel Xec Regal. Amb aquesta modalitat l’empresa decideix els diners que es vol gastar en l’obsequi i és el mateix empleat qui tria els objectes a comprar. Les targetes es personalitzen a mida amb logotips i textos corporatius. Es preparen pàgines webs i mailings a mida adreçats al col·lectiu que ha de rebre el regal. Aquesta darrera modalitat és molt pràctica i molt valorada també per l’usuari que aconsegueix adaptar el regal a les seves necessitats i als seus gustos. En un moment en què dins de les empreses hi ha molts col·lectius diferents, persones amb al·lèrgies i intoleràncies i fins i tot persones amb creences i religions diverses, la targeta regal pot ser una manera d’assegurar que tothom té un regal a la seva mida i que tots els productes seran adequats i comuniquem respecte per a la diversitat.

Regalar implica donar un obsequi a una altra persona com a mostra d’afecte o de consideració. Encara que en algunes ocasions el regal es fa esperant alguna contrapartida a canvi, hi ha sempre una part d’altruisme en tota mena d’obsequi. Regalar també pot ser un simple gest d’agraïment. De fet, regalant volem crear un efecte positiu en l’altra persona, una manera de crear emocions positives, un sinònim de bons auguris d’acord amb la millor tradició romana. En alguns pobles fer un regal implica que la persona obsequiada faci alguna cosa a canvi o bé que deixi de fer-ne una altra de negativa. En aquest sentit el regal d’empresa vol crear emocions positives per aconseguir els millors desitjos al principi d’un negoci, per mantenir la relació comercial o per aconseguir un bon clima laboral entre els nostres col·laboradors. En definitiva regalar serà sempre un signe de bons desitjos pels negocis que vindran. En funció del tipus de regal i de la manera de regalar poder aconseguir diferents efectes sobre els altres i aconseguir comunicar determinats valors que poden ajudar a crear una millor imatge de marca.

 

• eix professional

Compartir a linkedin
Compartir per correu electrònic
Compartir a Facebook